HECHTEL-EKSEL: ONLINE TICKETS VOOR SANICOLE AIRSHOW
23 augustus 2017
OOST-LIMBURG: PROBLEMEN MET TELENET OPGELOST
24 augustus 2017

LICHTAART: BOBBEJAANLAD SLUIT TYPHOON VOORLOPIG

 
Pretpark Bobbejaanland heeft een van hun populairste attracties tijdelijk gesloten. Eén van de karretjes van de achtbaan Typhoon weigerde vorige week af te remmen na een ritje en botste, met lage snelheid, tegen een kar die net omhoog getakeld zou worden. Het ging om een kleine botsing waarbij vijf personen lichtgewond raakten. Twee van hen werden met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. Keuringsinstantie TÜV, medewerkers van het pretpark en de Duitse fabrikant van de achtbaan Gerstlauer onderzoeken het incident en hebben beslist om de attractie voorlopig te sluiten. De 26 meter hoge achtbaan Typhoon opende in 2004 de deuren. Bezoekers gaan vier keer over de kop en dat met een topsnelheid van 80 kilometer per uur. De attractie kostte Bobbejaanland zo’n 5 miljoen euro.