LIMBURG: MILJOENENFRAUDE MET RODE MAZOUT
31 augustus 2017
ANOUK EN DIMITRI VEGAS NU AL GETROUWD
31 augustus 2017

KEMPEN: STERKE FIETSZOMER

Dat de Kempen een geliefde fietsregio zijn, bewijzen de tellingen die Toerisme Provincie Antwerpen deze zomer op het knooppuntennetwerk in de regio uitvoerde. Daarvoor plaatste het acht telapparaten verspreid over de regio. In juli en augustus kozen anderhalf miljoen fietsers voor recreatieve ritjes door de streek, ondanks het kwakkelweer van deze vakantieperiode.
De absolute topdag was afgelopen zondag, waartoe zeker de combinatie van het prachtige weer en de jaarlijkse fietshappening De Schakel hebben bijgedragen. Het evenement deed 11.000 Kempenaars hun tweewieler van stal halen. De provinciale fietsteller op de Postelsebaan in Retie zag toen in een uurtje tijd 564 fietsers passeren. De provincie berekende ook het economische rendement. Met een gemiddelde besteding van 9 euro per persoon per trip genereerde het Kempense fietstoerisme in de vakantie ruim 14 miljoen euro omzet.