PARIJS: EERSTE NUDISTENPARK OPENT VANDAAG
31 augustus 2017
KEMPEN: STERKE FIETSZOMER
31 augustus 2017

LIMBURG: MILJOENENFRAUDE MET RODE MAZOUT

In het kader van een gerechtelijk onderzoek naar fiscale fraude en accijnsfraude werd op 30 augustus een gecoördineerde actie uitgevoerd op verschillende plaatsen in Limburg en Luik.
Het onderzoek draait rond feiten van georganiseerde fiscale en accijnsfraude, meer bepaald het ontkleuren van rode huisbrandolie om deze vervolgens te kunnen verkopen als diesel. Dit gebeurde op gestructureerde manier met inzet van verscheidene rechtspersonen. Bedoeling was om de ontkleurde mazout te verdelen via benzinestations. De winsten bedragen tientallen miljoenen euro’s. De speurders vielen binnen bij PS Petrol in Opglabbeek. Daar troffen de financiële speurders een in werking zijnde ontkleuringsinstallatie aan. Deze werd in beslag genomen en het aanwezige personeel werd gearresteerd. Er werd een hoeveelheid van 250.000 liter reeds ontkleurde mazout aangetroffen. Een aantal luxevoertuigen alsook een tiental tankwagens werden in beslag genomen.