STROMAE HEEFT NOG ALTIJD LAST VAN MEDICATIE
5 september 2017
MEERHOUT: TURN- EN DANSCLUB VOLHARDING OPENT VERNIEUWDE SPORTHAL
7 september 2017

BERINGEN: GHEYS BOUWT TWEEDE CONTAINERTERMINAL

Transportbedrijf Gheys uit Mol bouwt begin 2018 een tweede containerterminal aan het Albertkanaal in Beringen. De eerste werd in 2007 opgestart in Mol.
Voor de bouw en uitbating van de nieuwe containerterminal op de vroegere locatie van Dow ­Chemical in Beringen werkt de firma Gheys samen met terminaloperator BCTN Meerhout. De nieuwe terminal moet voor een directe verbinding zorgen met de havens van Antwerpen, Zeebrugge en Rotterdam. De containerterminal aan het kanaal Dessel-Kwaadmechelen in Mol is vooral geschikt voor kleinere binnenvaartschepen.
Vanuit Beringen kan Gheys ook grotere schepen en grotere volumes aan. Bovendien biedt de binnenvaart een oplossing voor de files op de Antwerpse Ring en is het een investering in duurzaamheid. Om de ecologische voetafdruk te verkleinen, voorziet Gheys ook drie nieuwe windmolens om eigen energie te produceren.