LOMMEL: ZEVEN JAAR CEL VOOR LEIDER CANNABISBENDE
14 september 2017
LAAKDAL: BROUWERIJ KARBO OPENT DE DEUREN
16 september 2017

BERINGEN: NIEUWE HORECAZAAK OP BE-MINE

Het schepencollege van Beringen heeft een stedenbouwkundige vergunning afgeleverd voor de herbestemming van het ophaalmachinegebouw tot horecazaak. De nieuwe brasserie wordt een combinatie van herbestemming en nieuwbouw.
De gevels en het interieur van het ophaalmachinegebouw worden zoveel mogelijk intact gehouden. In de sfeervolle binnenruimte wordt de ophaalmachine behouden. Dit gedeelte zal gebruikt worden voor speciale gelegenheden, events en recepties.
De horecazaak komt centraal op de site be-MINE, aan de grote parking, tegenover het winkelcentrum en aan de toegang tot het zwembad en de klimzaal. Het gaat om een private investering van 1,2 miljoen euro. Bedoeling is dat de horecazaak in maart volgend jaar zal openen met een capaciteit van 300 personen. In aanvangsfase zal dit zes nieuwe jobs opleveren.