BALEN: TWEE GEWONDEN BIJ KOP-STAARTBOTSING
21 september 2017
MARTIN GARRIX TREKT AAN HET LANGSTE EIND
22 september 2017

OVERPELT, NEERPELT: FUSIE BIJNA KLAAR

Tot en met vrijdag 15 september konden inwoners van Overpelt en Neerpelt hun favoriete gemeentenaam insturen. Dat resulteerde in 801 inzendingen, waarvan 206 unieke namen. Bij de inzendingen zijn vooral variaties op Pelt en Dommel terug te vinden. Zo stelt iemand Dommelbroek voor, met de motivering dat “beide gemeenten rond een moerassig gebied (een ‘broek’) liggen aan de rivier de Dommel”. Maar ook Pelt aan de Dommel, Beidenpelt, PeltyMcPelt, ’t Pelt, Pelt City,.. passeren de revue.
Een volksjury van 32 personen herleidt op zaterdag 7 oktober het aantal mogelijke namen tot drie. Van 16 tot en met 31 oktober kunnen alle inwoners van Neerpelt en Overpelt ouder dan 12 stemmen op een van die keuzes. De naam met de meeste stemmen wordt bekendgemaakt op 4 november. De nieuwe gemeentenaam wordt echter pas officieel indien de fusie ook wordt goedgekeurd. Indien Neerpelt en Overpelt eind dit jaar dus definitief overgaan tot fusie zal de nieuwe gemeente op 1 januari 2019 een feit zijn.