HEIN VANHAEZEBROUCK TRAINER BIJ ANDERLECHT
28 september 2017
STVV VERLIEST IN EIGEN HUIS
29 september 2017

HASSELT: WANDELEN OP DE AUTOSNELWEG

Zondag 1 oktober is het Openbedrijvendag en ook het agentschap Wegen en Verkeer Limburg doet mee. Het districtsgebouw vlakbij het op- en afrittencomplex Hasselt-Zuid kan dan bezocht worden met een interessant programma. Zo kunnen kinderen rondrijden in een verkeerspark en bijvoorbeeld zien hoe slimme verkeerslichten werken. Je kan ook zien hoe strooiwagens gevuld worden en werken. Aspirant-wegenbouwers krijgen uitleg over verschillende soorten asfalt.
Voor de bezoekers is er een leuke primeur. Ze kunnen voor één keer over de E313 tussen de afritten Hasselt-Zuid en Hasselt-Oost wandelen. Wegen en verkeer is daar momenteel een nieuw soort geluidsdempend asfalt aan het aanleggen. Het gaat om een experiment dat – indien het succesvol blijkt – in heel Vlaanderen zal toegepast worden. De werkzaamheden zijn bijna klaar en dus leek het Wegen en Verkeer een ideale gelegenheid om iedereen de kans te geven om over dat gloednieuwe asfalt te wandelen. Alle vragen die je hebt over het wegennet in Limburg kan je die dag stellen.