GRAMMY AWARDS 2018: DE NOMINATIES
29 november 2017
TRENDY FM HEEFT NIEUWE ERKENNING
1 december 2017

SPACECAKE VOOR LEERLINGEN EN LERAAR

Een 15-jarige leerling heeft zijn klasgenoten en sportleraar vorige week getrakteerd op spacecake. Grappige aan dit verhaal: niemand wist dat het spacecake was. Je kunt dus wel begrijpen dat de gevolgen hilarisch waren.
Het gebeurde allemaal in het Franse Mennecy, zo meldt HLN. Daar werd een samenkomst georganiseerd voor de klas, waarbij iedereen een hapje of drankje mee mocht brengen. Dat liet de 15-jarige zich geen twee keer vertellen. Hij besloot een overheerlijke chocoladetaart mee te brengen. Saillant detail: daar zat cannabis in.
Een van de leerlingen die de cake heeft gegeten zegt dat de traktatie er normaal uitzag. “Een beetje een rare smaak, maar we aten het op.” En dat hebben ze gemerkt. Na een tijdje deed de cannabis zijn werk en begon het spektakel. “De leraar kreeg grote donkere kringen onder zijn ogen. En hij zweette. Het werd erger en erger. Op een bepaald moment begon ik zo hard te lachen, dat ik niet meer kon stoppen. Ik kreeg er tranen van in mijn ogen.”
De meeste leerlingen die de cake hadden gegeten, eindigden met een lachkick. Een ander viel in slaap op zijn bureau. En de leerling die de cake had meegebracht? Die snapte er niets van. Want ook hij wist niet – zo verklaart hij – dat hij een spacecake had meegebracht. Daar kwamen ze pas achter toen de moeder van één van de leerlingen de urine van haar dochter liet checken. Toen ze thuis kwam, had de moeder namelijk door dat haar dochter drugs had gebruikt.
BTW: de 15-jarige tiener is tijdelijk geschorst van school.