GENK ONTSLAAT STUIVENBERG
10 december 2017
OUT NOW: DREAMER VAN AXWELL^INGROSSO
11 december 2017

MOL: PROEF EENRICHTINGSVERKEER

Het gemeentebestuur van Mol voert vanaf maandag 11 december in een aantal centrumstraten eenrichtingsverkeer in. Het gaat om een proefopstelling waarbij ze onderzoeken of eenrichtingsstraten de leefbaarheid in de buurt kunnen verhogen, de bereikbaarheid garanderen én de veiligheid voor zwakke weggebruikers verbeteren. Op www.gemeentemol.be/centrumwest vind je een plannetje met het verloop van het eenrichtingsverkeer, een motivatie bij de proefopstelling en meer info over het project Centrum West.
Enkel fietsers mogen in beide richtingen rijden.
Na één maand zal het gemeentebestuur de proefopstelling samen met de buurtbewoners evalueren en beslissen of dit eenrichtingsverkeer behouden blijft in het toekomstige ontwerp. De proefopstelling blijft bij een positieve evaluatie ook van kracht tot na de heraanleg. De nieuwe straten worden dan op vlak van infrastructuur heraangelegd als eenrichtingsstraat.