KRC GENK PLAATST ZICH VIA STRAFSCHOPPEN
13 december 2017
BERINGEN: THE FUNGROUP VERHUIST NAAR DE WEVEN
14 december 2017

KEMPENLAND: SLIMME CAMERA’S EN VIER TRAJECTCONTROLES

De politiezone Kempenland gaat begin 2018 een netwerk van slimme camera’s activeren op in totaal 14 locaties in haar drie gemeenten: Peer, Hechtel-Eksel en Leopoldsburg. De camera’s worden geïnstalleerd op de in- en uitvalswegen. Ook zullen er vier nieuwe trajectcontroles worden voorzien op de belangrijke assen, bovenop de reeds bestaande trajectcontrole in het Peerse centrum, namelijk op de Kerkhovensesteenweg in Leopoldsburg, de N73 (Kamperbaan en Peerderbaan) en N715 (Lommelsebaan) in Hechtel-Eksel en de N73 op Peers grondgebied. 36 camera’s zullen nummerplaten die in de politiedatabanken zijn geregistreerd herkennen, wat maakt dat politiediensten heel gerichte acties kunnen voeren. De drie gemeenten investeren samen 600.000 euro, terwijl AWV bijdraagt in de controles van de trajectcontroles.