LOMMEL: LEGE VATEN GEDUMPT
5 januari 2018
LOMMEL: NOODASIEL HEEFT OPROEP IVM ZWERFKATTEN
9 januari 2018

LOMMEL: JAARLIJKS ZES MILJOEN EURO VOOR ZONNEPARK

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) heeft de voorlopige bandingfactor – waarmee de overheidssteun wordt berekend – vastgelegd. Het Kristal Solar Park in Lommel zou ongeveer zes miljoen euro per jaar steun krijgen van de Vlaamse Overheid. De steunperiode zou vijftien jaar duren.
Het zonnepark in Lommel, dat het jaarverbruik van 24.000 gezinnen zal produceren, wordt het grootste zonnepark in de Benelux. Als de timing wordt aangehouden, zal de bouw in september 2018 van start gaan. Negen maanden later zouden de werken klaar moeten zijn.
Het park is een initiatief van de Limburgse Investeringsmaatschappij en de Stad Lommel.