DJ KHALED MET JAY-Z, BEYONCE EN FUTURE
5 maart 2018
BERINGEN: BOETES VOOR HET NIET-DRAGEN VAN GORDEL
8 maart 2018

MOL EN DESSEL: VEILIG IN 1-2-3

Weinig mensen weten wat te doen bij een nucleair incident. Onderzoek in Dessel en Mol leerde dat één op drie geen enkele van de geldende reflexmaatregelen kan opnoemen. De federale overheid start vandaag een campagne waarin de drie reflexmaatregelen centraal staan. NIRAS, STORA, MONA en de gemeenten Dessel en Mol versterken deze boodschap met een eigen campagne.

Via een campagnefilmpje – dat zich afspeelt in Mol en Dessel – leren inwoners wat te doen in geval van een nucleair incident. De campagne zal bovendien bijzondere aandacht besteden aan jonge inwoners. Er komt een educatief pakket voor leerlingen van de derde graad lager onderwijs.

De lokale informatiecampagne volgt uit één van de voorwaarden die gesteld werden ter aanvaarding van de toekomstige oppervlakteberging voor laag- en middelactief kortlevend afval in Dessel. MONA en STORA vroegen NIRAS initiatieven te nemen voor het optimaliseren van de lokale nucleaire noodplanning. Het goed informeren van inwoners uit de streek is daarvan een onderdeel.