MOL EN DESSEL: VEILIG IN 1-2-3
6 maart 2018
LEOPOLDSBURG: OFFICIELE BEVRAGING
14 maart 2018

BERINGEN: BOETES VOOR HET NIET-DRAGEN VAN GORDEL

Het korps van Beringen/Ham/Tessenderlo voerde gisteren tijdens de ochtend aan de Alfred Habetslaan in Beringen een intensieve controle uit op het niet-dragen van de veiligheidsgordel. Uit de resultaten blijkt dat ook kinderen nog té vaak zonder de gordel aan vervoerd worden.

Aan de lagere school ‘De Horizon’ in Beringen werden 25 voertuigen gecontroleerd op het rijden zonder veiligheidsgordel. Hierbij werden 8 onmiddellijke inningen opgemaakt. Ook kinderen dragen nog té weinig de veiligheidsgordel. In één gecontroleerde wagen troffen de inspecteurs zelfs 4 kinderen aan zonder gordel.

In de komende weken worden deze controles verder gezet. Op diverse locaties in Beringen zal ook een lichtbord ingezet worden om bestuurders te sensibiliseren