NIEUW IN NEDERLAND: NEVERLAND
15 maart 2018
KRAANTJE PAPPIE: LIL CRANEY
18 maart 2018

HOUTHALEN-HELCHTEREN: SNELHEIDSBEPERKINGEN

In Houthalen-Helchteren is sinds 15 februari op vijf verbindingswegen de maximumsnelheid verlaagd van 70 km naar 50 km/u. Controles wijzen uit dat nog veel te veel bestuurders te hard rijden. Daarom wordt binnenkort niet alleen gemeten, maar worden er ook effectieve boetes uitgeschreven. Het gaat om de wegen Herebaan-Oost, Herebaan-West, Guldensporenlaan, Stationsstraat en Brugstraat.
Al deze straten zijn vrij drukke verbindingswegen die een aantal schoolomgevingen doorkruisen. Het gemeentebestuur wil de verkeersveiligheid in deze straten verbeteren. Vooral voor zwakke weggebruikers moet het veiliger worden. Bovendien is nu in deze vijf straten overal dezelfde maximumsnelheid van toepassing.