LUKA CRUYSBERGHS NIEUWE ZANGERES VAN HOOVERPHONIC
18 april 2018
JONAS DE ROECK GEEN COACH MEER BIJ STVV
20 april 2018

GEEN SEKS OP ROTONDE IN NOORWEGEN

“Nei til sex i rundkjøringer” (“Nee aan seks op rotondes”): onder die titel heeft Statens vegvesen in Noorwegen, de evenknie van Wegen en Verkeer, een persbericht uitgestuurd waarin het tieners met aandrang vraagt de komende weken geen seks op rotondes te hebben en evenmin naakt over bruggen te rennen.

Het wat vreemde verzoek komt niet uit de lucht vallen. Rond deze tijd begint in Noorwegen “Russ”. Dat is een periode die loopt tot de nationale feestdag op 17 mei en waarin scholieren uit hogere jaren in het hele land hun middelbaar onderwijs afsluiten.

Dagenlang geven de jongeren zich over aan feesten en drinken. Daarbij verkleden ze zich regelmatig en dagen ze elkaar ook uit. Telkens ze een uitdaging met succes afronden, verdienen ze een “knoop”.

Statens vegvesen zegt dat het hier alle begrip voor heeft, maar trekt toch aan de alarmbel nadat het een lijst met uitdagingen van leerlingen van een school in Ringsaker onder ogen heeft gekregen.

Op de lijst staan liefst 100 uitdadingen waaronder seks hebben op 3 opeenvolgende rotondes en naakt over een brug lopen. Statens vegvesen vreest dat jongeren die deze uitdadingen aangaan andere bestuurders danig zullen afleiden waardoor ze ongevallen zullen veroorzaken.

Men vraagt scholieren dan ook deze en gelijkaardige uitdaingen links te laten liggen en wijst hen erop dat de lijst nog tientallen andere uitdagingen telt.