REGISTREER JE OP BE ALERT
26 augustus 2018
HAM: STEMPELCONTROLE AAN HET ONTHAAL
28 augustus 2018

HEUSDEN-ZOLDER: ONTDEK NIEUWE CULTUURCENTRUM

Wil je graag de werf van het nieuwe cultuurcentrum van Heusden-Zolder verkennen? Of eerder benieuwd naar de mogelijke evolutie van de mijnsite voor de komende jaren? Tijdens Open Monumentendag op zondag 9 september wordt de werf van het nieuwe cultuurcentrum uitzonderlijk opengesteld voor publiek. Ontdek hoe de volumes van de grote en kleine schouwburg, de balzaal, de toneeltoren, de kantoren, de horeca en de foyers hun aansluiting vinden op ZLDR Luchtfabriek. Tussen 10 en 16 uur krijgen bezoekers in ongeveer 45 minuten een rondleiding met deskundige uitleg over het project en de toekomst van de site. Ongetwijfeld een unieke ervaring!

Sinds de sluiting van de steenkoolmijn van Zolder, kreeg het terrein de afgelopen jaren een heel andere invulling. Met de in gebruik name van het gloednieuwe cultuurcentrum Muze midden 2019, gaan we een volgende fase in. Samen met CVO De Verdieping en ZLDR Luchtfabriek groeit de site verder uit tot een recreatieve hotspot voor toerisme, cultuur, erfgoed en educatie. Onder de werktitel ZLDR MINE werkt het gemeentebestuur momenteel aan een nieuw masterplan, dat de toekomst van het terrein verder vorm zal geven.

Inschrijven is verplicht en kan via www.muze.be of telefonisch via 011 80 80 98. Vertrek en aankomst zijn steeds in de compressorenzaal van ZLDR Luchtfabriek en starten elke 15 minuten. De rondleiding heeft een maximumcapaciteit van 15 personen per rondleiding.