HAM: STEMPELCONTROLE AAN HET ONTHAAL
28 augustus 2018
SHAWN MENDES BESTE POPARTIEST
29 augustus 2018

MEERHOUT: BESTEL BOEK MERRET IN OORLOG

Ook in Meerhout sloeg de Eerste Wereldoorlog toe. Om en bij de 340 Meerhoutse mannen vertrokken naar het front. Achtentwintig van hen keerden nooit meer naar huis. Families werden uit elkaar gerukt. Mensen sloegen op de vlucht. Elke Meerhoutenaar voelde de oorlog.
Honderd jaar later zijn de sporen van de Groote Oorlog vervaagd, maar niet uitgewist. Foto’s, documenten of een klein voorwerp herinneren familieleden aan een oudoom of grootvader die leed aan ontbering en eenzaamheid aan het front of in een krijgsgevangen- of interneringskamp. Verhalen van grootouders vertellen over honger, armoede en onderdrukking in het dorp.
Gedurende de voorbije jaren werden de getuigenissen van aanverwanten genoteerd. Er volgde grondig opzoekings- en speurwerk naar documenten in allerlei archieven. Alle verhalen werden gebundeld in een lijvig herdenkingsboek van meer dan 300 pagina’s.
Het boek ‘Merret in oorlog!’ brengt het verhaal van Meerhoutse soldaten. Het laat ook zien wat er gedurende de vier oorlogsjaren in het dorp gebeurde. Veel, nooit eerder gepubliceerde foto’s en documenten in kleur illustreren het relaas.
Het boek kan aan 25 euro in voorverkoop besteld worden tot 30 september door storting op rekeningnummer BE63 0680 8853 0008 van heemkundige kring Meerhouts patrimonium en het aantal exemplaren.

technische gegevens:
• ca 300 bladzijden, met harde kaft
• vierkleurendruk
• formaat 265×210 mm
• ingebonden

prijs:
• tot 30 september in voorverkoop – 25 euro
• na 30 september – 30 euro
• voor verzending betaal je 10 euro

afhalen en aankoop:
De boeken kunnen afgehaald en aangekocht worden na de boekvoorstelling op 11 november, tussen 10 en 13 uur, in het gemeentehuis van Meerhout. Na 11 november kan je terecht bij de heemkundige kring, Gasthuisstraat 31a, 2450 Meerhout, elke vrijdag van 18 tot 21 uur.