HOUTHALEN-HELCHTEREN: DIERENHAPPENING
13 september 2018
FLITSMARATHON OP 17 EN 18 OKTOBER
14 september 2018

BERINGEN: VARIABELE ZONE 30 BORDEN

Op 10 september keurde de gemeenteraad van Beringen het bestek goed voor de levering en plaatsen van digitale variabele zone 30 borden, die de snelheid in de omgeving van de verschillende lagere scholen van de stad zullen regelen.
Bij begin en einde van de school zal er zone 30 van toepassing zijn, op andere tijdstippen is maximum 50 km/uur toegestaan.
De plaatsing van deze borden wordt gespreid over 4 jaar en stelselmatig komen alle scholen aan bod.
Nog dit jaar voorziet de stad de plaatsing ervan aan drie scholen: de Stedelijke basisschool van Korspel (Kroonstraat), de Stedelijke basisschool van Koersel (P.Vanhoudtstraat) en de Picardschool in Stal (Heerbaan).
“Digitale variabele zone 30 borden vallen beter op in het straatbeeld en nemen ook de onduidelijkheid weg voor de automobilisten. Op die manier hopen we de verkeersveiligheid in de buurt van de scholen verder te verbeteren” zegt schepen Jean Vanhees.