TESSENDERLO: BOEKENVERKOOP CULTUURHUIS
1 oktober 2018
LIMBURG: REINIGING CARPOOLPARKINGS
2 oktober 2018

HOUTHALEN-HELCHTEREN: 50 KM/UUR OP DE KOOLMIJNLAAN

Op de Koolmijnlaan in Meulenberg (Houthalen-Helchteren) mag je niet meer harder dan 50 km/uur rijden. Voorheen was dat nog 70. De snelheidsbeperking geldt vanaf het kruispunt met de Grote Baan tot aan de grens met Zonhoven op de brug over de E314.

Op het stukje van de Springstraat en de Waardstraat – in het verlengde van de Koolmijnlaan – is 50 km/uur dus ook van toepassing.

Ter hoogte van De Vloot plaatsen we nog signalisatie om autobestuurders erop te wijzen dat fietsers hier dikwijls de Koolmijnlaan oversteken. In De Vloot liggen immers enkele handelszaken die door buurtbewoners te voet of met de fiets bezocht worden.

De gemeenteraad nam deze beslissing op 28 juni. De bedoeling is om rond alle woongebieden in de gemeente dezelfde snelheid te hanteren. Dit vergroot de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers.