HOUTHALEN-HELCHTEREN: ALAIN YZERMANS BLIJFT BURGEMEESTER
15 oktober 2018
BERINGEN: WEEKENDWERK PAALSESTEENWEG
16 oktober 2018

BALEN: PUBLIEKE LAADPAAL AAN GEMEENTEHUIS

Je kan je elektrisch voertuig vanaf nu ook opladen aan de publieke laadpaal op de parking van het gemeentehuis van Balen. Aan de paal kunnen 24/7 twee auto’s tegelijk opgeladen worden via een Mennekes-stekker (type 2) met een maximum laadsnelheid van 11 kW. Betalen kan met laadkaart of app.

Ook op parking Boudewijnlaan

Eerder dit jaar werd er ook al een publieke laadpaal geïnstalleerd op de parking in de Boudewijnlaan. Het opladen aan beide palen gebeurt tegen betaling aan het standaard tarief (0,325 euro/kW). Betalen doe je met een speciale laadkaart of via de gratis Smoov-app. Die laatste toont je (ook bij andere laadpunten) hoeveel je laadt, wat de kostprijs is en of je favoriete laadpunt vrij is.

Aanvulling op thuisladen

Met het plaatsen van publieke laadpalen wil de Vlaamse overheid het aanschaffen en het gebruik van elektrische wagens aanmoedigen. Deze openbare laadpalen zijn een belangrijke aanvulling voor thuisladers en om afstanden te overbruggen. Uit de statistieken blijkt dat zo’n 70% van de elektrische voertuigen thuis opgeladen wordt. Daarnaast bieden bedrijven, winkelcentra, openbare parkings of sportcentra ook steeds meer laadpunten aan hun werknemers of klanten, goed voor zo’n 30% van de oplaadbehoeften.