NINA DERWAEL PAKT GOUD
2 november 2018
HAM: OPROEP TOT GETUIGEN
4 november 2018

BERINGEN: KLUSJESDIENST OVERGENOMEN

De klusjesdienst van het OCMW Beringen werd ruim 10 jaar geleden, in 2007, opgericht. Jaarlijks werden een 90-tal personen verder geholpen met kleine klussen binnenshuis of tuinonderhoud.
De klusjesdienst van het OCMW kan niet langer erkend en gesubsidieerd blijven met slechts 2 medewerkers. “We willen graag deze dienstverlening blijven garanderen”, vertelt OCMW-voorzitter Hilal Yalçin.
“Daarom heeft het OCMW ervoor gekozen een samenwerking aan te gaan met de vzw Thuisverzorging de “Eerste Lijn” in Beringen. Door de erkenning van het OCMW voor 2 personen over te dragen, kan vzw Thuisverzorging de “Eerste Lijn” hun dienstverlening verderzetten en daardoor klusjeshulp en oppashulp blijvend aanbieden.”

Ouderen met een zorgnood, zieken of personen met een beperking kunnen in de toekomst blijvend terecht bij de vzw Thuisverzorging de “Eerste Lijn”, Koolmijnlaan 86, 3580 Beringen (011 42 45 35) voor allerhande kleine klusjes in woning en tuin.

Ook tijdens de winterperiode kunnen ouderen met zorgnood, zieken en personen met een beperking beroep doen op deze klusjesdienst voor werkzaamheden zoals:

• Behangen en schilderen
• Monteren en demonteren van kasten
• Opruimen van zolders en kelders
• Sneeuw ruimen en zout strooien
• Dakgoten reinigen
• Rookmelders plaatsen
• Winteronderhoud van de tuin
• Aanpassingen aan de woning
• Kleine reparatiewerken
• …