BERINGEN: BE-MINE ON-ICE
6 november 2018
BERINGEN: BLADERBAKKEN
7 november 2018

MEERHOUT: AFSCHEID DE DUIZENDPOOT

Het kriebelt bij de Meerhoutse scholen: Meerhout telt een toenemend aantal scholieren en niet alle schoolgebouwen kunnen deze toename aan of zijn infrastructureel niet meer toereikend om kwalitatief onderwijs te kunnen bieden. Dit geldt ook voor de gemeentelijke basisschool De Duizendpoot in de Schoolstraat in het centrum van Meerhout. Het gemeentebestuur werkt voor de site een masterplan uit waarbij ook nagedacht wordt over andere kindgerichte activiteiten, zodat kinderopvang, sport- of muziekacademie hier ook een plek zouden kunnen krijgen.

Een heel schooljaar lang zetten de leerlingen en leerkrachten van De Duizendpoot projecten op touw om op gepaste wijze afscheid te nemen van het oude schoolgebouw. Op dit ogenblik is de gekende streetartkunstenaar Joachim Lambrechts aan de slag op de zijgevel van het schoolgebouw in de Schoolstraat. Hij maakt er een levensgrote tekening op vraag van de school. Tegen het einde van de week zal hij de leerlingen inwijden in de kunst van de street art.
Nog heel deze week kan je hem aan het werk zien.

Joachim Lambrechts is een veelbelovend Belgische streetart kunstenaar die zich razend snel een plaats wist te veroveren in de internationale streetartscene. Joachim heeft een vaste galerij in London Graffiti Street waar zijn werk te zien is naast werk van Banksy, Space Invader en Stik. Wat hij maakt is vooral geïnspireerd door kinderlijke spontaniteit. Zijn handelsmerk motieven, ogen en tanden, die een beetje lijken op Picasso en het kubisme in het algemeen.