HOUTHALEN-HELCHTEREN: INSCHRIJVING ZWEMLESSEN
5 december 2018
LOMMEL: JUNGLE JUMP
5 december 2018

HECHTEL-EKSEL: BOEKVOORSTELLING NATUURBOEK

Zandboeren, heikappers en bosbouwers. Dat is de ondertitel van het prachtige natuurboek dat wordt gelanceerd op de boekvoorstelling. Natuur is één van de sterkste troeven van Hechtel-Eksel en die zet de gemeente graag in de verf.

Weelderige valleien met meanderende, zuivere beken, prachtige restanten van de woeste heidevlakten van weleer, zeldzame landduinen en uitgestrekte bossen: slechts weinige gemeenten kunnen zo een divers arsenaal aan biotopen voorleggen.

Elke van die biotopen kent ook haar eigen geschiedenis. Samen vertellen ze het verhaal van de eerste bewoning in de steentijd tot de aanplanting van de bossen voor de mijnen. Natuur en geschiedenis zijn onlosmakelijk verbonden.

De gemeente heet iedereen van harte welkom op de boekvoorstelling van dit natuurboek op maandag 10 december om 19u30 in het gemeentehuis. Natuurliefhebbers geven een woordje uitleg over de totstandkoming van het boek en je krijgt de gelegenheid om een exemplaar mee naar huis te nemen.

Het boek is ook te koop in het vrijetijdsloket en kost €32. Een eindejaarsgeschenk dat onder iedere Hechtel-Ekselse kerstboom zou kunnen liggen!