HECHTEL-EKSEL: NIEUWJAARSDRINK
27 december 2018
TESSENDERLO: UITBATER SPORTHAL GEZOCHT
28 december 2018

KEMPEN: RESIDENTIËLE DRUGOPVANG

In de Kempen komt er een opvangcentrum voor drugsverslaafden en daarmee bouwt Vlaanderen een residentiële drugopvang. Dat is noodzakelijk, want drugsverslaafden uit de Kempen konden tot vandaag in de eigen regio nergens terecht voor opvang.
Boerderij De Stolp in Geel-Ten Aard krijgt een grondige renovatie. Hiermee zal er plaats komen voor 15 mensen met een zware verslaving die er 6 weken tot 3 maanden kunnen verblijven. De focus ligt op extra kwetsbare mensen, die bijvoorbeeld in kansarmoede zitten of een verstandelijke beperking hebben.
Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen voorziet bijna 1,5 miljoen euro voor het project dat start in de loop van 2019.