LEOPOLDSUBRG: DE GROTE RAPPEL2 ZOEKT VRIJWILLIGERS
19 januari 2019
HOUTHALEN-HELCHTEREN: JOB DICHTBIJ
20 januari 2019

HEUSDEN-ZOLDER: DERDE RIJSTROOK E314

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat een derde rijstrook aanleggen op de E314 ter hoogte van Heusden-Zolder. Over een afstand van 3,5 km wordt de middenberm benut om in beide de richtingen een extra rijstrook te voorzien. Dit vanaf de brug over het Albertkanaal tot net voorbij de op- en afritten 27 ‘Circuit Zolder’. Meteen wordt de volledige rijweg er over de volledige breedte grondig vernieuwd.

Na de aanleg van de extra rijstroken op de E313 tussen Lummen en Beringen, is dit de volgende stap in het verhogen van de wegcapaciteit in het verlengde van het Klaverblad in Lummen. Dit moet de doorstroming er aanzienlijk verbeteren.

Tijdens het voorjaar van 2019 zal in een eerste fase de autosnelweg in de richting van Lummen worden vernieuwd. Die werken zullen naar verwachting zo’n twee maanden in beslag nemen. Het verkeer zal dan tijdelijk over twee versmalde rijstroken in beide richtingen moeten rijden, op de andere zijde van de autosnelweg.

Een exacte startdatum wordt nog vastgelegd na verdere voorbereidingen. De eerste maanden van 2019 worden er ‘s nachts al enkele voorbereidende werken uitgevoerd (o.a. rooien middenberm), met beperkte impact op het verkeer.

Op de vorderingen aan de kanaalbrug wordt alleszins niet gewacht om te starten met de eerste fase.