HECHTEL-EKSEL: INSCHRIJVING GARAGEVERKOOP
18 februari 2019
TESSENDERLO: AFSLUITING MARKT
20 februari 2019

BERINGEN: HOORZITTING OVER DE KOLENWASSERIJ

Kolenwasserij 1 en 3 in Beringen worden niet langer als monument beschermd. Het schepencollege besliste om een hoorzitting te organiseren voor de burgers en verenigingen om in een open debat burgers en verenigingen te informeren en te betrekken. Op deze hoorzitting zelf zullen vragen met betrekking tot de procedure tot opheffing van het besluit tot bescherming beantwoord worden.
De hoorzitting vindt plaats op maandag 25 februari om 19.00 uur in Buurthuis Kardijk, Burgemeester Heymansplein 14 in Beringen.

Op de hoorzitting zullen vertegenwoordigers van het Agentschap Onroerend Erfgoed de procedure, het ministerieel besluit en de rechtsgevolgen toelichten. Na de toelichting is er mogelijkheid tot vraagstelling door de aanwezigen. Informatieve vragen met betrekking tot de procedure en dossiersamenstelling zullen worden beantwoord. Er kunnen eveneens inhoudelijke opmerkingen naar voor worden gebracht. Deze zullen worden genoteerd, maar kunnen niet op de avond van de hoorzitting worden behandeld.