HOUTHALEN-HELCHTEREN: WERKEN HEREBAAN-OOST
20 april 2019
HOOGSTE NIEUWE: AVIVCII – SOS
21 april 2019

HEUSDEN-ZOLDER: LAANBOMEN WORDEN VERVANGEN

In Heusden-Zolder worden in de Lodewijk Dosfellaan, de Jan Frans Willemslaan en de August Vermeylenlaan de grote Noorse esdoorns gekapt omdat hun wortels schade aanbrengen aan voortuinen en opritten …
In het najaar is een nieuwe aanplanting voorzien een nieuwe boomsoort die beter geschikt is als laanboom.

In de Dorpsstraat worden 14 esdoorns en een wilde kastanjeboom gekapt. Deze bomen zijn in het verleden al enkele keren geknot geweest omdat ze te groot werden. Maar deze soort verdraagt dit niet. De oorspronkelijke plantvakken zijn hier eerder klein en het is af te wachten of de wortels volledig kunnen worden uitgefreesd. Dan pas kunnen nieuwe laanboom worden geplant.