HAM: OEFENEN OP DE STEMCOMPUTER
7 mei 2019
BALEN: STRAATVINKEN
12 mei 2019

AARSCHOT+DIEST+WESTERLO: ALLE SCHOLEN ONTRUIMD

In Aarschot, Diest en Westerlo zijn alle scholen op bevel van politie ontruimd. Voor alle scholen in de drie gemeenten is er momenteel een bomalarm en alle leerlingen worden verzameld op het evacuatiepunt. Leerlingen die niet zelf thuis geraken en niet opgehaald kunnen worden, zijn ondergebracht op een veilige plaats.

De lokale politie Demerdal zegt vanmorgen om 8 uur een anonieme bommelding ontvangen te hebben. De politie verwittigde daarop de scholen. Over de inhoud van de melding kunnen de directies niets kwijt.

Alle leerlingen worden veilig verzameld op het evacuatiepunt van hun school. “We nemen het zekere voor het onzekere, laten de burgemeesters weten”, meldt Ayla Van Eechaute, communicatieambtenaar van de stad Diest. De geëvacueerde scholen zullen vandaag niet opnieuw openen, zegt de politie.

Alle kinderen van Aarschot zijn intussen naar sportcentrum De Demervallei gebracht. “We zijn allemaal in paniek”, zegt leerlinge Elien Verstraete (16) van het Sint-Jozefcollege in Aarschot. “We weten dat er een bomalarm is, en de bom zou om 10 uur afgaan. Iedereen wil hier weg maar dat kan voorlopig niet. We hoorden dat er in Diest al een bom ontploft zou zijn, maar ze zeggen hier dat dat niet klopt.”

De overheden vragen tegelijk aan bezoekers om de omgeving van Aarschot, Diest en Westerlo te vermijden zodat de politie en hulpverleners hun werk kunnen doen.