LOMMEL: SCHOOL’S OUT
20 juni 2019
LOMMEL: VESTIVILLE MAG STARTEN
28 juni 2019

HAM: HERSTELLINGSWERKEN DORPSSTRAAT

In de Dorpsstraat in Ham, tussen de Keurslager en de Speelstraat, zijn vier putdeksels verzakt. Het gaat om een constructiefout die uiteraard moet worden hersteld. Wegen en Verkeer laat de herstellingswerken uitvoeren tussen 1 en 15 juli. Er geldt tijdelijk enkelrichting naar Oostham.
Deze datum is niet zomaar gekozen. De werken worden immers bewust na het schooljaar uitgevoerd zodat de impact op het verkeer zo beperkt mogelijk blijft.

Omleiding
Vanaf 1 juli geldt er enkele weken éénrichtingsverkeer richting Oostham. Wie vanuit Oostham richting Tessenderlo wil, moet een omleiding volgen via de Nieuwstraat РBroekstraat en Zwartenhoekstraat.

Voertuigen van +3,5 ton moeten een omleiding volgen via Wasseven- Zeventig Zillenweg en de N73.

Bushaltes
De bushalte aan de kerk van Kwaadmechelen verhuist opnieuw voor enkele weken naar de Broekstraat (einde Speelstraat). De bussen richting Tessenderlo volgen immers dezelfde omleiding als het normale verkeer. Alle andere haltes op de Dorpsstraat blijven normaal bediend worden.

Als alles volgens plan verloopt, zijn de werken afgerond tegen 15 juli en verloopt de verkeersafwikkeling vanaf dan opnieuw normaal.