LOMMEL: VESTIVILLE MAG STARTEN
28 juni 2019
LOMMEL: ORGANISATOREN VESTIVILLE OPGEPAKT
29 juni 2019

LOMMEL: VESTIVILLE DAN TOCH GEANNULEERD

Vandaag besliste Lommelse burgemeester Bob Nijs (CD&V) om het hiphopfestival Vestiville, dat dit weekend zou plaatsvinden op het festivalterrein in Balendijk, toch niet kan plaatsvinden. “Ik betreur dit ten zeerste. Deze beslissing wil niemand nemen. Maar de veiligheid op het festival kan niet gegarandeerd worden”, aldus de burgemeester.
Met een negatief advies van de brandweer, politie, FOD Volksgezondheid, de eigen veiligheidscoördinator van het festival en daarbovenop hoofdact ASAP Rocky die niet wil optreden omdat de veiligheid van de bezoekers en de artiest niet gegarandeerd is, was de stekker uit dit festival trekken de beste oplossing volgens de burgemeester.
Op het festival zou de absolute wereldtop van de hiphop optreden. Meer dan 10.000 festivalgangers uit heel Europa waren al naar Lommel afgezakt. De annulering zette kwaad bloed bij de bezoekers die toch wat kosten maakten om dit festival bij te wonen. De politie moest zelfs ingrijpen.
De stad Lommel dringt er bij de organisatie op aan om alle tickets zo snel mogelijk terug te betalen. De organisatie maakte bekend dat de festivalgangers hun geld terugkrijgen via de ticketbedrijven. Op het festival zelf worden momenteel maatregelen genomen om de festivalbezoekers veilig terug thuis te krijgen. De camping blijft voorlopig open. Daar wordt voldoende catering en drank voorzien om tijdelijk mensen op te vangen.