HAM: HERSTELLINGSWERKEN DORPSSTRAAT
26 juni 2019
LOMMEL: VESTIVILLE DAN TOCH GEANNULEERD
28 juni 2019

LOMMEL: VESTIVILLE MAG STARTEN

Het nieuwe urbanfestival Vestiville op Industriezone Balendijk-Kristalpark kent een moeizame start. Van 28 tot en met 30 juni werden hoogdagen beloofd, maar het festival hangt aan een zijden draadje. Bob Nijs, de burgemeester van Lommel, gaf gisteren na een eerste inspectie een negatief advies. Na heel wat werkzaamheden om het gros van de aangekaarte veiligheidsproblemen op te lossen, is vanochtend beslist dat de eerste dag van Vestiville dan toch mag doorgaan, weliswaar onder strenge voorwaarden. Het reuzenrad, de Talent Stage en een gedeelte van de viptribunes blijven vandaag wel dicht. Vanavond komt er een nieuwe evaluatie en wordt beslist of er ook groen licht komt voor dag 2 en 3.