LOMMEL: VESTIVILLE DAN TOCH GEANNULEERD
28 juni 2019
LOMMEL: OPROEP GEDUPEERDEN VESTIVILLE
3 juli 2019

LOMMEL: ORGANISATOREN VESTIVILLE OPGEPAKT

Het afgelaste hiphopfestival Vestiville in Lommel krijgt een staartje. Drie organisatoren zijn opgepakt voor verhoor door de federale gerechtelijke politie. Waarschijnlijk gaat het om de drie mensen die schuil gaan achter BVBA Vestival, de Nederlanders Ravuth Ty en Aymira Ty (broer en zus, afkomstig uit Cambodja) en Nick Chawda, hun zakenpartner uit Londen.
Volgens sommige bronnen zijn twee mensen vannacht al verhoord en zullen worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Voor “de Engelstalige persoon”, vermoedelijk Nick Chawda dus, was nog geen advocaat en geen tolk aanwezig en hij zal daarom pas later vandaag verhoord worden.

Ze worden verdacht van oplichting, witwassen, valsheid in geschrifte en misbruik van vertrouwen. Zo zouden ze leveranciers en decorbouwers met valse betalingsbewijzen hebben proberen te overtuigen om werken uit te voeren. Met het tonen van vervalste screenshots probeerde de organisatie hen hun prestaties alsnog te laten leveren in de hoop alles tijdig klaar te krijgen. Mogelijk loopt de fraude in de honderdduizenden euro. De bank ABN Amro stelde ook al een onderzoek in.

Afgelopen nacht zijn er nog een aantal bezoekers op de camping verbleven en zij konden vanochtend op een ontbijt rekenen. Een shuttledienst brengt de campinggangers nog tot de middag veilig naar het station.