BALEN: OMLEIDING CENTRUM OLMEN
2 augustus 2019
BERINGEN: STILLE MARS
18 augustus 2019

BERINGEN: TWEE BRANDWEERMANNEN KOMEN OM

Bij een zware brand vannacht in Beringen zijn twee brandweermannen van de zone Zuid-West Limburg om het leven gekomen. Eén collega werd zwaargewond naar Leuven overgebracht en drie collega’s raakten lichtgewond.

Zondagnacht 11 augustus 2019 om 2.11 uur werd de brandweer opgeroepen voor een brand in een leegstaand gebouw aan de Koolmijnlaan in Beringen. Bij aankomst stelde de eerste interventieploeg uit Beringen vast dat het om een uitslaande brand ging in een complex gebouw. De brand sloeg plotseling over naar een “flashover”. Twee brandweermannen raakten niet meer op tijd uit het gebouw en kwamen om het leven. Er werden bijkomende ploegen opgeroepen en het medisch rampenplan werd afgekondigd. De Koolmijnlaan was tot zondagnamiddag tijdelijk afgesloten.

Stad Beringen en Gemeente Heusden-Zolder betuigen hun medeleven aan de nabestaanden en de getroffen collega’s van de Hulpverleningszone Zuid-West Limburg. Vanaf morgen, maandag 12 augustus om 9 uur, kan je het rouwregister tekenen in het administratief centrum of digitaal via de website.