MOL: PLANTJESVERKOPERS GEZOCHT
21 augustus 2019
LOMMEL: FOTOWEDSTRIJD
29 augustus 2019

HAM: NIEUWE BRUG OPEN

De brug over het Albertkanaal in Kwaadmechelen is klaar en open voor alle verkeer.

Sloop
De oude brug wordt afgebroken vanaf zaterdag 31 augustus om 22.00 uur tot zondag 22.00 uur. Het verkeer zal hier geen hinder van ondervinden. Deze werkzaamheden zullen twee dagen duren en kunnen vanop een veilige kijklocatie op het noordelijke jaagpad gevolgd worden. Deze plaats is bereikbaar met de fiets en te voet via de Zwartenhoekstraat.

De openstelling van de brug betekent nog niet het einde van dit project. De kanaalverbredingen moeten nog worden uitgevoerd en nadien moet de Vertjensstraat onder de brug opnieuw worden aangelegd. ook het jaagpad moet nog worden afgewerkt en blijft onderbroken tot het voorjaar van 2020.

Fietspad
Het fietspad op de nieuwe brug (vanuit Tessenderlo) is in verschillende hellingen aangelegd. Bedoeling is om de fietser de helling geleidelijk aan te laten nemen en hem rust te geven in zijn bergop.