HAM: WERKEN OP- EN AFRITTEN UITGESTELD
30 september 2019
BALEN: FIETSLABEL
2 oktober 2019

LOMMEL: BEYOND BORDERS

Gisteren lanceerden 3 fotografen een project rond het tijdelijke opvangcentrum Parelstrand in Lommel. Sophie Tournier, Marie Bouly en Manu Bloemen willen met de expo ‘Beyond Borders’ een heel actueel thema tot bij de mensen brengen. Hun drijfveer? Een mengeling van engagement, naastenliefde en passie voor fotografie. Maar vooral de drang om mensen in beeld te brengen. Geen asielzoekers, geen vluchtelingen, geen transmigranten, geen labels, maar gewoon… mensen. Het resultaat is een boeiende reeks van 17 eerlijke portretten balancerend tussen verleden, heden en toekomst.

De expo reist van 1 oktober tot en met 31 december rond in Lommel. Elke veertien dagen wordt een andere locatie aangedaan. De start is voorzien op het Hertog Janplein langs het Huis van de Stad. Vanaf 15 oktober zie je de expo aan het Huis Over Grenzen aan de Duitse Militaire Begraafplaats.