TESSENDERLO: WERKEN KANAALWEG-PAALSEWEG
25 oktober 2019
WEST-LIMBURG: DRUKJACHTEN
26 oktober 2019

LEOPOLDSBURG: INZAMELING LEGE BATTERIJEN

Een gemiddeld Vlaams gezin heeft ongeveer 30 lege batterijen in huis. Ze zijn onder andere afkomstig uit elektronische apparaten, afstandsbedieningen en elektrische fietsen, of ook uit tandenborstels en boormachines. Ze zijn vaak klein, maar kunnen ook groter of zelfs herlaadbaar zijn. Hun favoriete schuilplaatsen zijn keuken, berging of garage. Wie ze opmerkt, wordt dringend verzocht ze naar een Bebat-inzamelpunt te brengen, zodat Bebat ze kan recycleren en een nieuw leven geven in onze maatschappij.

In Leopoldsburg verbergen er zich maar liefst 201.900 lege batterijen, wellicht ook bij jou!

Om deze batterijen op te sporen én ervoor te zorgen dat ze in een Bebat-inzamelpunt terechtkomen, organiseert Bebat samen met de OVAM een grootschalige zoekactie tussen 25 oktober en 15 november 2019. Zo kunnen we al deze batterijen een nieuw leven geven en zorgen we er samen voor dat er geen nieuwe grondstoffen moeten ontgonnen worden uit de natuur! Help je ons mee met onze zoektocht? Ga thuis echt overal op zoek naar gebruikte batterijen (schuiven, zolder, keuken, berging,…) en breng ze snel binnen in een Bebat-inzamelpunt in Leopoldsburg.

Meer weten over de actie? Een inzamelpunt in je buurt vinden? Kijk op www.bebat.be!