MOL: PENNENZAKKENROCK AL UITVERKOCHT
27 november 2019
BERINGEN+TESSENDERLO+HAM: KLIMAATBOOM ZOEKT TUIN
28 november 2019

VLAANDEREN: HOE GEZOND IS UW GROND?

Wil je weten hoe gezond uw grond is? Vul dan je adres in op www.degrotegrondvraag.be en je ziet meteen, aan de hand van beschikbare informatie van de Vlaamse steden, of het een risicogrond is. In dat geval geeft de OVAM ook stap voor stap aan wat je moet doen om de grond terug gezond te maken.
Wie na de Grote Grondvraag eigenaar blijkt te zijn van een risicogrond, hoeft zich geen zorgen te maken. Een oriënterend bodemonderzoek biedt in eerste instantie vooral informatie en zekerheid over de grond, en leidt niet noodzakelijk tot sanering.

Momenteel zijn er 83 steden en gemeenten opgenomen in de Grote Grondvraag. Stap voor stap wordt de databank van De Grote Grondvraag aangevuld. Tegen 2028 moeten alle Vlaamse risicogronden onderzocht zijn en tegen 2036 moeten alle (historische) verontreinigde gronden minstens in sanering zijn.

Check je grond op www.degrotegrondvraag.be