BERINGEN: JAAGPAD ONDERBROKEN
8 maart 2020
MEERHOUT: BRAND LANGS MOLSEBAAN
16 maart 2020

BALEN: KERMIS EN JAARMARKT GAAN NIET DOOR

De burgemeester van Balen heeft zopas besloten om de kermis en Balen Jaarmarkt (28-30 maart) niet te laten doorgaan. Hij heeft ook besloten om met ingang van vandaag alle niet-noodzakelijke indoor evenementen waar geen onderlinge afstand van minstens 1 meter kan gegarandeerd worden (fuiven, vaten, toneel,…), te verbieden. Dit minstens tot 3 april. Alle eigen activiteiten van gemeente en ocmw werden eerder al geannuleerd.

De burgemeester neemt dit besluit op basis van de informatie die hij heeft gekregen van medici tijdens een overleg met de gouverneur. Zij zijn bevreesd dat ons gezondheidssysteem een verdere aangroei van besmettingen niet gaat aankunnen, waardoor noodzakelijke medische ingrepen mogelijk niet kunnen doorgaan. De belangrijkste maatregel om dit tegen te gaan, is voldoende afstand houden. Zij raden dan ook aan om nu voor een tijdje alle niet-noodzakelijke bijeenkomsten sterk te beperken of te annuleren.

In de rand hiervan zullen ook de parenclubs minstens tijdelijk gesloten worden.