LOMMEL: START ONDERHOUDSWERKEN
8 mei 2020
LIMBURG: CONTAINERPARKEN VERSOEPELEN MAATREGELEN
10 mei 2020

AVERBODE: IJSJESKRAMEN TERUG VAN WEGGEWEEST

Vanaf maandagnamiddag 11 mei om 14.00 uur staan de ijskarren weer opgesteld in de lekdreef gelegen vlakbij de abdij van Averbode. Dat hebben de burgemeesters van Scherpenheuvel-Zichem en van Tessenderlo in onderling overleg beslist.
“Nadat de Nationale Veiligheidsraad 6 mei het licht op groen zette wat de ambulante handel betreft, hebben we onmiddellijk met elkaar contact opgenomen. De lekdreef ligt nl. op de grens van onze beide gemeenten en wij vonden het dan ook aangewezen om een eenvormige regeling uit te werken”, zeggen de burgemeesters Manu Claes van Scherpenheuvel-Zichem en Fons Verwimp van Tessenderlo.

Bij het begin van de coronacrisis, ondertussen bijna twee maand geleden, moesten de ijskarren noodgedwongen de activiteiten stopzetten. Daar komt nu dus verandering in. Om de social distancing te garanderen worden nadars opgesteld ter hoogte van de ijskarren. Dat zal nu maandagvoormiddag gebeuren zodat in de namiddag de ijsventers aan de slag kunnen.

“Aan de klanten wordt gevraagd strikt een afstand van 1,5 meter te respecteren. Van de uitbaters wordt verwacht dat zij de klanten sensibiliseren om zich daar aan te houden. De politie houdt toezicht.”, benadrukken de beide burgemeesters.

De omgeving van de abdij van Averbode met de Lekdreef, wandelknooppunt nummer 100, is één van de drukst bezochte wandelpunten van Vlaanderen.