HAM: MONDMASKER VERPLICHT
23 juli 2020
LIMBURG: GROEN LICHT VOOR OPTIMO
24 juli 2020

HOUTHALEN-HELCHTEREN: VERSTRENGDE CORONAMAATREGELEN

Het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren besliste dat er een aantal verstrengde maatregelen worden ingevoerd in Houthalen-Helchteren en dat in de strijd tegen de nieuwe opmars van het Coronavirus. Zo wordt het verplicht om in de centrale handelskern een mondmasker te dragen, niet enkel in de winkel, maar ook op straat. Het gaat concreet over de Dorpsstraat, de Vredelaan, een deel van de Guldensporenlaan en de Pastorijstraat. De verplichting van het dragen van een mondmasker in het NAC was er al.

Samenscholingsverbod
Er komt ook een verbod op samenscholingen met meer dan 10 personen en dat tussen 22 uur ’s avonds en 6 uur ’s ochtends. Dit samenscholingsverbod dat vanaf zaterdag ingaat, geldt enkel op openbare plaatsen zoals pleinen of parken, dus niet op private plekken zoals bijvoorbeeld bij de horeca. Overdag geldt het verbod niet, omdat het dan in strijd is met de richtlijnen rond de sociale bubbels (max. 15 personen).

Het gemeentebestuur geeft ook aan alert en kritisch te zullen zijn bij het komende offerfeest eind deze maand. De gemeenschappen gaan actief gesensibiliseerd worden om de Corona-richtlijnen strikt na te leven. Zo moeten de mensen die aan het offerfeest deelnemen onder meer de regels die gelden voor erediensten strikt naleven. Ook de bubbels van max. 15 personen moeten ook hier strikt gerespecteerd worden.