HOUTHALEN-HELCHTEREN: VERSTRENGDE CORONAMAATREGELEN
24 juli 2020
PROVINCIE ANTWERPEN: AANVULLENDE MAATREGELEN
28 juli 2020

LIMBURG: GROEN LICHT VOOR OPTIMO

Limburg.net wil in de toekomst de huis-aan-huisinzameling op een nog effici├źntere en milieuvriendelijkere manier organiseren. In het najaar van 2019 engageerden een groot aantal gemeenten zich reeds tot het invoeren van Optimo. De raad van bestuur gaf op 22 juli definitief groen licht om vanaf 2022 te starten met de uitrol van Optimo. De gemeenten in Noord-West-Limburg waar momenteel het afval wordt opgehaald in zakken bijten de spits af en stappen begin 2022 over naar het nieuwe Optimo-systeem. Ook de gemeenten waar naast de huisvuilzak ook gft in containers wordt opgehaald stappen meteen in, zij behouden voorlopig echter nog hun groene bak voor gft. Enkel de 8 gemeenten waar zowel het huisvuil als het gft in containers wordt opgehaald kiezen er voor om nu nog niet in te stappen in Optimo.