HOUTHALEN-HELCHTEREN: MAATREGELEN VERVROEGD
28 oktober 2020
MOL BALEN DESSEL RETIE: UITBREIDING MAATREGELEN NAAR -12-JARIGEN
28 oktober 2020

LEOPOLDSBURG: MAATREGELEN VROEGER EN STRENGER

Ook de gemeente Leopoldsburg voert de nieuwe Vlaamse maatregelen al vanaf woensdagnacht in. Burgemeester Marleen Kauffmann (CD&V) gaat zelfs verder.
Zo wordt sporten ook voor min 12-jarigen verboden. Sporten in de buitenlucht kan wel nog, met maximaal vier personen. De sportkampen tijdens de herfstvakantie worden allemaal geannuleerd, ook die voor de allerkleinsten.
Ook de scouts en de Chiro sluiten tijdelijk.
Leopoldsburg heeft een oproep gelanceerd bij alle Kampse verenigingen om hun activiteiten tijdelijk te schorsen. Ook socio-culturele huizen met een gebedsruimte moeten hun vereniging sluiten. Enkel het gebedshuis kan openblijven voor maximum 40 personen tegelijkertijd.
De algemene schorsing loopt tot 22 november. Dan volgt er een evaluatie.