HAM: NIEUWJAARSZINGEN GEANNULEERD
16 december 2020
TELE-ONTHAAL: OOK TIJDENS DE FEESTDAGEN
17 december 2020

BALEN: BASISSCHOLEN CENTRUM EN KLAVERTJE 4 SLUITEN

De laatste tijd ging het aantal besmettingen in Balen opnieuw de hoogte in. Dit is ook te merken in de vrije basisscholen van het Centrum en Klavertje 4 in Olmen. Deze besmettingen zijn vaak gelinkt aan bepaalde klassen. Er is een uitbraak onder een aantal leerlingen en leerkrachten in deze scholen. Er is geen reden tot paniek, maar uit voorzichtigheid en om verdere besmettingen te voorkomen, worden de twee vrije basisscholen gesloten. Kinderen zijn immers vaak asymptomatisch maar kunnen de besmetting toch doorgeven aan mekaar, aan gezinsleden, aan vrienden en familie.
De sluiting werd besloten op de gemeentelijke crisiscel door de burgemeester in overleg met de directies, CLB en medische experts van de regionale eerstelijnszorg en Zorg & Gezondheid. Ze hopen zo de verdere verspreiding van het virus binnen de gemeente Balen in te dijken.

Zeker met de kerstvakantie in het vooruitzicht roepen ze iedereen op om extra voorzichtig te zijn:
• wees alert op symptomen, zowel bij kinderen als andere gezinsleden
• vermijd uitoefening van hobby’s buitenshuis
• vermijd zoveel mogelijk nauw contact met de grootouders
• blijf eventuele besmettingen binnen gezinnen ook tijdens de kerstvakantie doorgeven aan de scholen (zodat dit ook verder kan opgevolgd worden)

Waakzaamheid is geboden, zeker ook tijdens de feestdagen.

De crisiscel adviseert sport- en jeugdverenigingen met leden uit deze scholen om hun werking tijdelijk stop te zetten.

De gemeente hoopt zo na de kerstvakantie in gunstigere omstandigheden terug te kunnen opstarten.

Voor alle duidelijkheid: de andere scholen (gemeentelijk en gemeenschapsonderwijs) sluiten niet omdat er daar geen uitbraak van besmettingen is.