HEUSDEN-ZOLDER: VACATURES FINCANCIEN
22 oktober 2021
BALEN: GEMEENTE ZOEKT SCHOONMAAKPERSONEEL
25 oktober 2021

BERINGEN/HEUSDEN-ZOLDER: DRUK WEEKEND HUISARTSENWACHTPOST EN TRIAGECENTRA

De huisartsenwachtpost Mijn-Wachtpost te Beringen en de triagecentra van Heusden-Zolder en Beringen verwachten een zeer druk weekend. Een sterke toename in het aantal besmettingen speelt daar een grote rol in.
Op één week tijd is het aantal positieven in de testcentra met 175% toegenomen. Ook wordt er veel meer getest. De komende weken vragen de huisartsenwachtpost en de triagecentra begrip voor eventuele langere wachttijden aan de telefoon.

Om een kwalitatieve dienstverlening te kunnen waarborgen, bel je enkel naar de wachtpost indien je klachten hebt waarvoor je dringend een dokter nodig hebt en je niet kunt wachten tot maandag bij je eigen huisarts.

Indien je een hoog-risico contact hebt gehad maar nog geen code hebt ontvangen om te testen, vragen wij om geduld uit te oefenen en te wachten op contacttracing (via sms of via telefoon). Bel hiervoor NIET naar de huisartsenwachtpost of de dienst spoedgevallen! Je overbelast hiermee de telefoonlijn van de wachtdienst en vertraagt hierdoor de zorg voor mogelijk ernstig zieke mensen.

De triagecentra en de huisartsenwachtpost kunnen je momenteel niet verder helpen voor een testcode als hoog-risico contact. We beseffen dat de wachttijden voor het verkrijgen van een code via contacttracing momenteel oplopen. We hopen samen met jou dat de Vlaamse Overheid hiervoor op korte termijn een oplossing kan voorzien.

Indien je als hoog-risico contact wordt ingeschat, gelieve dan strikt de geldende quarantainemaatregelen te respecteren terwijl je wacht op de code voor je test.

Ter herinnering:

Een afspraak voor een PCR-test kan worden ingeboekt op www.mijngezondheid.be, enkel met een geldige code.
Zowel de huisartsenwachtpost als de testcentra werken op afspraak. Kom niet naar de wachtpost of de testcentra indien je geen afspraak hebt.
Vragen over COVID-19? Kijk zeker eens op https://www.info-coronavirus.be/ of contacteer het callcenter op 0800 14 689.