Onze adverteerders

Trendy Poll

Hoe luister jij naar Trendy FM?
 

Weerbericht

FM 40 Top 3

Vind jij ons leuk?

Doorzoek de website

Regionaal nieuws
Zware brand in Frituur Boem Patat in Houthalen-Helchteren
maandag, 22 mei 2017 12:01

Vanmorgen ontstond een hevige brand in Frituur Boem Patat langs de Herebaan Oost in Houthalen-Helchteren. De eigenaars werden kort voor zes uur zelf wakker door de rookontwikkeling. Toen al hing de zaak onder een dichte rook. Brandweerzone Oost Limburg kon wel voorkomen dat de vlammen oversloegen naar de woning. Het interieur van de frituur werd grotendeels vernield.

 
Dode bij ongeval in Kasterlee
maandag, 15 mei 2017 13:22

In Kasterlee, in de Antwerpse Kempen, zijn bij een zwaar ongeval minstens een dode en drie gewonden gevallen. Een groep fietsers wilde ter hoogte van het kruispunt van de Turnhoutsebaan en Kleinerees de weg oversteken. Daarbij werden ze opgeschept door een auto met Nederlandse nummerplaat.

 
Nike Ham krijgt milieuvergunning
vrijdag, 12 mei 2017 12:54
Het provinciebestuur van Limburg heeft de milieuvergunning voor het nieuwe distributiecentrum van Nike in Ham goedgekeurd. Het opent eind 2019 en komt naast het bestaande gebouw langs de E313.
 
Raad van State doet uitspraak over Noord-Zuid
vrijdag, 12 mei 2017 11:53
De Raad van State heeft het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan GRUP van de omleidingsweg van de Noord-Zuid in Houthalen-Helchteren vernietigd. Daarmee volgt de Raad het negatief advies dat de auditeur eind vorig jaar formuleerde. Die wees er meermaals op dat de regels voor de bescherming van de natuur zeer precies moeten worden opgevolgd. Deze uitspraak zet een nieuwe domper op de realisatie van het laatste stukje Noord-Zuid dat Hasselt met Noord-Limburg moet verbinden.
 
Brand bij Frederix Truck Center in Beringen
donderdag, 11 mei 2017 10:18
Langs de Schemkensstraat in Beringen heeft donderdagochtend een brand gewoed bij het bedrijf Frederix Truck Center, een herstelplaats voor trucks. Het vuur ontstond omstreeks half zes, vermoedelijk tijdens werkzaamheden aan een voertuig. Door de brand hing ook even een rookpluim boven de E313, waardoor een file ontstond.
 
Groot-Vorst wil een wekelijkse markt
woensdag, 10 mei 2017 17:39
Het Laakdalse gemeentebestuur wil volgend jaar een wekelijkse markt opstarten op het marktplein van Groot-Vorst dat momenteel heringericht wordt. Daarom is de gemeente op zoek naar handelaars. Om de zoektocht in de verf te zetten, kropen burgemeester Tine Gielis en schepen Gerda Broeckx gisteren in de huid van een marktkramer. Marktkramers die interesse hebben om mee te werken kunnen terecht bij de gemeentelijke dienst voor Lokale Economie op tel. 013 67 03 85 of via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
 
Oudsbergen is naam van fusiegemeenten
dinsdag, 09 mei 2017 10:39
Oudsbergen is de nieuwe naam van de fusiegemeente Meeuwen-Gruitrode/Opglabbeek. Maandagnamiddag hadden 5.000 inwoners hun stem uitgebracht. Op 1 januari 2019 moet die nieuwe gemeente een feit zijn. Er waren vier namen geselecteerd door een volksjury: Oudsberg, Oudsbergen, Donderslag en Broekstede. Vandaag werd de nieuwe naam onthuld.
 
Laakdal stelt nieuw gemeentehuis voor
maandag, 08 mei 2017 14:46
Laakdal bouwt vlak bij de Markt van Groot-Vorst een nieuw gemeentehuis, dat aanleunt tegen het OCMW-gebouw. In het kader van de Open Wervendag van de Confederatie Bouw stelden het Laakdals gemeente- en OCMW-bestuur en aannemer Vanhout gisteren de werf van het dienstencentrum in aanbouw open. De werken aan het complex zijn gestart in de zomer. De opening en ingebruikname zijn gepland in het najaar.
 


Pagina 1 van 9