Onze adverteerders

Trendy Poll

Hoe luister jij naar Trendy FM?
 

Weerbericht

FM 40 Top 3

Vind jij ons leuk?

Doorzoek de website

Regionaal nieuws
Woensdag nieuwe flitsmarathon
vrijdag, 14 april 2017 15:21

De lokale en federale politie gaan woensdag opnieuw massaal op snelheid controleren. De actie start om 6 uur ‘s ochtends en duurt 24 uur. De controle wordt uitgevoerd met vaste en mobiele flitscamera’s, zowel op snelwegen als op secundaire wegen. Bij de vorige editie werden 415.065 voertuigen gecontroleerd, waarvan 5,76 procent te snel reed. De politie hoopt dat bestuurders zich niet enkel tijdens de actie, maar ook nadien aan de snelheidsbeperkingen zullen houden, met minder boetes tot gevolg.

 
Drugslabo ontdekt in Hamont-Achel
donderdag, 13 april 2017 11:44

In een loods aan de Hamonterweg in Hamont-Achel werd een vrij groot drugslabo ontdekt. De federale gerechtelijke politie is er donderdag in alle vroegte binnengevallen en de civiele bescherming kwam ter plaatse om het te ontmantelen. In het kader van het onderzoek zijn zes arrestaties verricht, waarvan vier in ons land en twee in Nederland.

 
Kop-staartbotsing zorgt voor hinder op E313
maandag, 10 april 2017 10:27
Een kop-staartbotsing veroorzaakte moeizaam verkeer op de E313 ter hoogte van Hasselt-West in de richting van Lummen. Bij het ongeval raakten een vrachtwagen en een auto betrokken. De rechterrijstrook was een tijdlang versperd en er stond een file vanaf Hasselt-Zuid tot Hasselt-West. Een bestuurder werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Intussen verloopt het verkeer weer normaal.
 
JYSK opent woensdag twee vestigingen
dinsdag, 04 april 2017 08:40

De Deense winkelketen JYSK opent woensdag haar eerste twee vestigingen in BelgiĆ«. Genk en Schoten bijten de spits af. JYSK, dat naar eigen zeggen “alles voor de woning” verkoopt, wordt vaak omschreven als de ‘Deense Ikea’. De ambities zijn hooggespannen, want JYSK wil zo snel mogelijk een 50-tal vestigingen in ons land.

 
Stroompanne in Sint-Truiden en omgeving
vrijdag, 31 maart 2017 12:12

Sinds ongeveer 13.15 uur is er geen elektriciteit in een groot deel van het centrum van SInt-Truiden, de deelgemeenten, Gingelom en Borgloon. Volgens Infrax gaat het om een defect in een hoogspanningscabine en wordt er alles aan gedaan om het zo snel mogelijk te herstellen. Het zou enkele uren kunnen duren alvorens iedereen weer stroom heeft.

 
Vrachtwagen van de baan in Lommel
woensdag, 29 maart 2017 09:44

Een vrachtwagen met oplegger raakte woensdagochtend van de baan op de Ringlaan in Lommel. Het voertuig reed in de richting van Mol en belandde in de berm. De lading, een grote hoeveelheid grind, werd een akkerland in geslingerd. De chauffeur, een man uit Eupen, werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk.

 
Luide ontploffing in Genk
dinsdag, 28 maart 2017 11:31

Bij het recyclagebedrijf Stelimet in Genk is vanmorgen rond 9.15 uur een ontploffing geweest in de shredderinstallatie. Die ging gepaard met een luide knal. Die was kilometers ver te horen. Half Limburg reageerde via sociale media op de knal en de rookpluim. De brandweer is niet moeten uitrukken.Er is lichte schade aan de machine en er zijn geen gewonden.

 
Grootste zaak van sociale fraude ooit in Limburg
vrijdag, 24 maart 2017 16:25

Onder impuls van het arbeidsauditoraat heeft het gerecht in Limburg een grootschalige uitkeringsfraude blootgelegd. Een neurochirurg uit Hasselt met adres in Knokke zou hierbij betrokken zijn. Hij schreef valse medische attesten uit, zodat personen onterecht een ziekte- of invaliditeitsuitkering toegewezen kregen. Twee spilfiguren uit Heusden-Zolder en Genk en een helper zorgden dat de mensen die een uitkering wensten bij de arts terechtkonden. De fraude was al jarenlang bezig en honderden mensen zouden van het systeem gebruik hebben gemaakt. Daarmee wordt het bestempeld als de grootste zaak van sociale fraude ooit in Limburg.

 


Pagina 1 van 13