KRC GENK VERLIEST CLUBICOON JEF BAETEN
11 augustus 2017
BRITNEY KWAM ER MET DE SCHRIK VANAF
12 augustus 2017

25 TON KAMPEERMATERIAAL INGEZAMELD

 
Na afloop van Tomorrowland is in totaal 25 ton aan herbruikbaar kampeermateriaal ingezameld op camping DreamVille. Het materiaal zal te koop aangeboden worden via kringwinkels, zo laat de festivalorganisatie weten. Voorts werd 480 ton aan afval verzameld, waarvan 15 ton gesorteerd PMD. Tijdens de twee weekends Tomorrowland hebben 40.000 kampeerders op DreamVille "recycle kits" gekregen om hun afval te sorteren en in te leveren en op die manier kans te maken op prijzen. In het "recycle club house" stond bovendien een 3D print studio waar plastic afval werd omgevormd tot unieke amuletten die ook dienst kunnen doen als flesopener. Dat proces kon je als kampeerder live volgen. Volgens Tomorrowland werd er procentueel dubbel zoveel gerecycleerd in vergelijking met de vorige editie.