BERINGEN: BERT SCHOOFS STOPT MET POLITIEK
24 februari 2018
ADRESWIJZIGING KAN ONLINE
26 februari 2018

KEMPEN: WEEK VAN DE KEIGEZONDE KEMPEN

Van 1 tot 7 maart trapt men de Week van de KEIGEZONDE KEMPEN af. Voor de eerste keer hebben 20 lokale zorg, welzijns – en gezondheidsorganisaties, actief in de regio Kempen, ingetekend om samen te werken aan preventie en gezondheidspromotie bij gezinnen.
Resultaat daarvan is een goed gevulde kalender met 40 gezonde evenementen voor gezinnen. Ook via de Facebookpagina van de actieweek kunnen gezinnen alles mee volgen.

Eerste editie mikt op gezinnen met kinderen tot 12 jaar

Pierre Goor, voorzitter Logo Kempen en trekker van het initiatief: “Gezinnen met kinderen tot 12 jaar zijn de voedingsbodem voor toekomstige generaties en investeren in gezondheidsvaardigheden bij kinderen begint bij ouders en de familiecontext. Huishouden, een drukke job, schoolwerk, hobby’s, sociale agenda, … Vaak is er wel de intentie om gezondheid thuis voorop te stellen, maar ontbreekt het aan tijd en kennis. Terug naar balans en evenwicht, daar willen wij met de actieweek op inzetten.”

Steven Gielis van ZITDAZO, één van de partners van de actieweek: “Inzetten op gezondheid is belangrijk. Gezond eten en voldoende bewegen draagt bij tot een positieve ontwikkeling van kinderen. Samen gaan we ervoor.”

40 gezonde evenementen op www.gezondekempen.be

www.gezondekempen.be is sinds juni 2017 dé website voor een handig overzicht van alle evenementen over gezondheid en preventie die doorgaan in de Kempen. De site bundelt alle 30 evenementen die doorgaan tijdens de Week van de Keigezonde Kempen.